Дейностите по ремонта на Автогара Плевен продължават

2658

Дейностите по ремонта на Автогара Плевен продължават

       Продължават дейностите по изпълнението на проекта за основен ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност, достъпна среда и нова навесна конструкция на Автогара Плевен. Проектът стартира на 16 май 2021 г., работите ще продължат 240 дни. Ремонтът е на стойност 2 683 173.86 лв. /с ДДС/. Собственият принос на Община Плевен е 115 912,87 лв., останалата част от средствата са от поемането на дългосрочен дълг под формата на заем/ кредит от „Регионален фонд за градско развитие” АД и Банка ДСК АД – съфинансираща институция, след решение на Общинския съвет – Плевен.

       По проекта за ремонт Автогара Плевен ще има различни според предназначението им видове гишета; чакалня с площ над 100 кв. м и с места за сядане на повече от 50 човека, с отопление, климатизация и вентилация; помещение за приемане и съхраняване на багаж; тоалетни с мивки за пътниците; помещение за майки с деца с отопление и осигурени места за сядане, оборудвано с мивка и маса за повиване на бебета; помещение за оказване на първа долекарска помощ, оборудвано с всичко необходимо; подемна платформа или рампа за придвижване на инвалидна количка, които да осигуряват достъпа до автобусите и др.

       Входът и изходът в зоната за движение и престой на автобусите ще се осъществяват чрез бариери, оборудвани с камери за разпознаване на номера, ще има и лека ажурна ограда на обособената територия за движение и престой на автобусите. Предвижда се изграждане на минимум 8 сектора за заминаващи и преминаващи автобуси, както и минимум три сектора за пристигащи автобуси, всички оборудвани с навеси, ще бъде обособен достъпен за лица с намалена подвижност маршрут от улицата до Автогарата и от нея до автобуса. Предвижда се монтирането на информационни електронни табла за пристигащи и заминаващи автобуси, за часовото време, списък на обслужваните автобуси, а на всеки сектор трябва да има електронна табела с имената на крайните пунктове на линиите от съответното направление.

       По време на строително-монтажните работи движението на моторни превозни средства по пл. „Иван Миндиликов“ пред Автогарата, ул. „Иван Миндиликов“ в посока на движение към жп гарата и ул. „Георги Домусчиев“ е ограничено в част от платното за движение без спиране. Движението по улица „Иван Миндиликов“ в участъка от кръстовището с бул. „Георги Кочев“ до кръстовището с пл. „Иван Миндиликов“ е забранено за движение на моторни превозни средства с изключение на автобуси, обслужващи Автогарата. Пешеходното движение в участъка е ограничено.

       Заради ремонтните дейности ОП Център за градска мобилност е с нов временен адрес - в сградата на ул. „Кичево” № 4, където преди се помещаваше администрацията на „Тролейбусен транспорт” ЕООД. Входът е откъм ул. „Иван Миндиликов”. Телефонният номер на Синя зона е: 064/800 122.

       Съгласно чл. 59, ал. 2 от Наредба № 33 за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 1999 г.: „При качване на пътниците от автоспирки продажбата на билети се извършва в автобуса - от водача и/или друг член на екипажа”. Предварителната продажба на автобусни билети онлайн е въпрос на организация на отделните превозвачи.

Свалете в PDF