Деца развиват творческите си заложби на Летен пленер в Центъра за работа с деца в Плевен

211

Деца развиват творческите си заложби на Летен пленер в Центъра за работа с деца в Плевен

Деца на възраст от 6 до 12-годишна възраст представят творческите си заложби тези дни в рамките на Летен пленер в Плевен. Инициативата е част от традиционните летни ваканционни дни, организирани от Центъра за работа с деца /ЦРД/. Ръководител на пленера е художничката Вяра Савова – ръководител и на Школите по керамика и грънчарство, живопис и графика към ЦРД - Плевен.

„В рамките на пленера това лято децата имат възможност да творят в различна среда, част от заниманията ни се провеждат и на открито, когато времето го позволява. Темите на детските творби са различни – ваканция, природа, любими герои, животни, забавляваме се заедно. Използваме различни техники и материали – живописни и графични, а творбите представяме в отворена изложба. Експозицията е подредена в сградата на Центъра и ежедневно обогатяваме това творческо пространство с нови авторски платна на нашите малки художници“, разказа Вяра Савова. „По време на заниманията с радост виждам много талантливи деца с авторски подход в работата, деца с аналитични умения, имаме си и майстори на усмивките в творбите“, допълва худоажничката.

Неин пръв помощник по време на пленера тези дни е 11-годишният Александър Найденов, който е едно от талантливите деца на Школите и посещава занятията й от години. Александър е приет с изобразително изкуство и в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен.

Традиционните летни ваканционни дни се провеждат в Център за подкрепа за личностното развитие - Център за работа с деца, гр. Плевен от 01 до 31 юли. Инициативата, която е безплатна, дава възможност на малчуганите свободно да рисуват, спортуват, танцуват и творят.

Свалете в PDF