Делегация от Община Плевен се срещна с партньорите си от Москва

1718

Делегация от Община Плевен се срещна с партньорите си от Москва

 

         По покана на Префектурата на Централния административен окръг на град Москва официална делегация от Община Плевен, водена от кмета Георг Спартански, беше на официално посещение в руската столица. Партньорските отношения между Плевен и ЦАО на гр. Москва датират от 18 години. Поводът за визитата са намеренията и на двете страни да разширяват контактите и сътрудничеството в различни области.

       Плевенската делегация проведе среща с ръководителя на апарата на Префектурата Николай Малиничев, началника на организационния отдел Дмитрий Семьонов, началника на управлението по благоустройство Дмитрий Бухнаев и съветника по международни дейности Нелли Колесникова. Домакините представиха свои добри практики в благоустройството на паркове, детски и спортни площадки, градски и дворни пространства. Проектите за тяхното обновяване се публикуват и обсъждат с живущите в съответния район, едва след обобщаването на техните мнения и желания и извършването на корекции съобразно тях се пристъпва към реализация. Показана беше презентация за системата за видеонаблюдение на територията на ЦАО, както и за платформата за сигнали и препоръки от страна на гражданите.

        Двете страни обсъдиха конкретни стъпки за сътрудничество в областта на образованието – партньорства между плевенски и московски училища; културата – размяна на изложби, контакти между школи по изкуствата, концерти на творчески формации; туризма – с приоритет на патриотичния и религиозния туризъм предвид общите моменти от историята; спорта. Обща е добрата оценка за  проведените миналата година Дни на Москва в Плевен и желанието те да се провеждат и в бъдеще. Тема на разговорите беше и честването на 20-годишнината от побратимяването, която се навършва през 2021 г.

    По време на посещението плевенската делегация посети благоустроени обекти, както и редица новоизградени знакови сгради в руската столица. 

Свалете в PDF