Близо 100 километра общински пътища ще бъдат ремонтирани до края на лятото

2156

Близо 100 километра общински пътища ще бъдат ремонтирани до края на лятото

Близо 100 км общинска пътна мрежа ще бъде ремонтирана до края на лятото. Пътните участъци са общо десет, разделени в две обособени позиции. След проведени процедури бяха избрани изпълнителите и подписани договорите за извършване на дейностите.

„Инжстрой“ ЕООД ще ремонтира пет участъка от  пътната мрежа на територията на общината. Това са пътищата Плевен-Пелишат, Плевен–Къшин–Брестовец, пътят за Ловеч от разклона за село Пелишат в участъка Радишево–Тученица-Бохот, част от пътя Славяново-Тотлебен и от пътя Пелишат-Згалево. Други пет участъка ще ремонтира „Виагруп“ ЕООД. Това са части от пътищата Плевен-Ясен, пътят за Ловеч в участъка Ралево–Ласкар-Николаево, пътят Опанец-Биволаре, пътят за Никопол в участъка КАТ–Буковлък-разклона за село Върбица и участък от пътя за Русе между Плевен и Згалево. 

Дейностите включват изкърпване на асфалтова настилка чрез ръчно тампониране с неплътна асфалтова смес, ръчно полагане на 4 см плътна асфалтова смес, обработване на фуги и машинно асфалтиране. Там, където има необходимост, е заложено да бъдат почистени храсти и дървета и да се профилират банкети. Хоризонтална маркировка от бял студен спрей ще бъде положена на ремонтираните участъци от пътя Плевен-Пелишат и ремонтираните участъци от пътищата за Ловеч през Радишево–Тученица-Бохот и Ралево–Ласкар-Николаево.

Общата стойност на дейностите по ремонт на общинската пътна мрежа е 325 000 лв. без ДДС, като за първата обособена позиция са предвидени 166 666.67 лв., а за втората - 158 333.33 лв. Срокът за изпълнение на всеки от десетте пътни участъци е между 8 и 15 календарни дни.  Крайната дата за изпълнение на дейностите, заложена по договорите, е 30.11.2019 г., но от фирмите изпълнители се надяват при подходящо време да приключат ремонтните дейности до края на август 2019 г.

Свалете в PDF