Анкетно проучване относно изготвяне стратегия за водено от общностите местно развитие (СВОМР) за "МИГ Пордим - Плевен"

1020

 

Анкетното проучване е във връзка с формирането на анализи и извършването на експертна работа по изготвяне на стратегията за водено от общностите местно развитие (СВОМР) за "МИГ Пордим - Плевен".

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНИТЕ ПОРДИМ И ПЛЕВЕН,

    В партньорство Община Пордим и Община Плевен са в процес на създаване на „Местна инициативна група (МИГ) Пордим – Плевен” за прилагане на подхода водено от общностите местно развитие (ВОМР) за периода 2023- 2027 година, за който следва да бъде изготвена стратегия.
     Проектът обхваща цялата територия на община Пордим и част от територията на община Плевен - с. Беглеж, с. Бохот, с. Брестовец, с. Горталово, с. Гривица, с. Дисевица, с. Коиловци, с. Къртожабене, с. Къшин, с. Ласкар, с. Мечка, с. Николаево, с. Пелишат, с. Радишево, с. Ралево, гр. Славяново, с. Тодорово, с. Тученица, с. Търнене.
     Прилаганите стратегии за ВОМР са в полза на малкия местен бизнес, създават по-добри икономически, социални и екологични условия за живот в малките население места. ВОМР е териториален подход, който доказа предимствата си за развитие на местната икономика.

Попълването на АНКЕТАТА - https://forms.gle/jddSAfSgRA4mqDpm9, отворена до 30.06.2023 г., ще бъде от особена важност за качественото и навременно изработване на новата стратегия!

Бъдете активни и отговорни към местното развитие!

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
101

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
133

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
200

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
180