Активите на новоизградени обекти по проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” се предават на Асоциацията по водите – Плевен

1784

Активите на новоизградени обекти по проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” се предават на Асоциацията по водите –  Плевен

       Във връзка с чл. 4.4 от Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги Община Плевен като член на Асоциацията по ВиК започна процедура по предаване на новоизградените публични активи, публична общинска собственост, придобити от Община Плевен чрез изпълнението на обектите: „Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Ясен, община Плевен, (етап І)” и „Изграждане  на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Буковлък, община Плевен, (етап І)” по проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”. Обектите са напълно завършени, тествани по изискуемите правила и въведени в експлоатация. Към момента тече едногодишният им гаранционен срок, който се поддържа от изпълнителите. За цялостната експлоатация и надеждна поддръжка на създадените мрежи и съоръжения е необходимо предаването на новоизградените активи на „ВиК” ЕООД – Плевен в качеството му на експлоатационното дружество, поддържащо обектите в Асоциациата по водите – Плевен.

           Съгласие за осъществяване на процедурата по предаване активите на двата обекта даде Общински съвет – Плевен, със свое влязло в сила Решение № 172/16.04.2020 г.

           В рамките на обекта „Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Ясен, община Плевен, (етап І)” бяха изпълнени рехабилитация на главни водопроводни клонове с дължина 2786 м, изграждане на нова второстепенна водопроводна мрежа с дължина 1640 м и рехабилитация на второстепенна водопроводна мрежа с дължина 4489 м, включително и сградни водопроводни отклонения към мрежите; изграждане на битова канализация с главни канализационни клонове с дължина 4195 м и второстепенни канализационни клонове с дължина 9364 м, включително и сградни канализационни отклонения; изграждане на нова Канализационна помпена станция (КПС) и довеждаща инфраструктура към нея, както и напорен канализационен колектор с дължина 4636 м от КПС - Ясен до съществуващ колектор (с. Опанец) от гр. Плевен към ПСОВ – с. Божурица.

            През първия етап за Агломерация Буковлък за обект: „Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Буковлък, община Плевен (І етап)“ бяха осъществени: рехабилитация на главни водопроводни клонове с дължина 3478 м, изграждане на нова второстепенна водопроводна мрежа с дължина 229 м и рехабилитация на второстепенна водопроводна мрежа с дължина 7409 м, включително и сградни водопроводни отклонения към мрежите; изграждане на битова канализация с главни канализационни клонове с дължина 2774 м и второстепенни канализационни клонове с дължина 7 632,00 м, включително и сградни канализационни отклонения.

            Със същата процедура на Асоциацията по ВиК ще бъдат предадени активите и на други два обекта, изградени в рамките на проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” - „Изграждане на водопроводна и канализационна мрежи на гр. Долна Митрополия и довеждащ колектор до ПСОВ” и „Изграждане на канализационна и водопроводна мрежа на гр. Тръстеник, помпена станция и довеждащ колектор до ПСОВ - етап IА“.

       Проектът BG16M1OP002-1.006-0004 „Интегриран воден  цикъл Плевен – Долна Митрополия” се осъществява  по АДБФП № Д-34-5/18.01.2017 г. с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейския съюз по Кохезионния фонд. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Деца представиха пролетните обичаи в концерт „Живи корени“

Деца представиха пролетните обичаи в…

понеделник, 22 април 2024
155

Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

Наближава крайният срок за плащане…

понеделник, 22 април 2024
78

Доброволци и служители с нова акция за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ - чистиха и боядисваха клетки, смениха стари табели с нови

Доброволци и служители с нова…

понеделник, 22 април 2024
213

Културен седмичен афиш на Плевен 22 – 28 април

Културен седмичен афиш на Плевен…

понеделник, 22 април 2024
122