30 години от създаването си празнува Домът за стари хора в с. Бохот

240

30 години от създаването си празнува Домът за стари хора в с. Бохот

С тържество и гости Домът за стари хора в с. Бохот отбеляза днес 30 години от своето създаване. Да уважат възрастните хора в институцията и персонала, който се грижи за тях, от името на Община Плевен на празника присъстваха заместник-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ Елина Димитрова и представители на отдел „Здравеопазване“. Поздравителен адрес изпрати кметът д-р Валентин Христов:

„Изразявам своето уважение и преклонение пред Вашето трудолюбие, мъдрост и опит. Всяка възраст има нужда от внимание, усмивка и обич! Всяка годишнина означава история, опит, емоции и спомени! 30-ият ни рожден ден е повод за равносметка, но и за нови планове и надежди за бъдещето. С всеотдайния труд на персонала на дома и безусловната подкрепа на Община Плевен, доброто ще се случи! Пожелавам ви здраве, бодър дух и спокойни старини!“, се казва в поздравлението от името на д-р Христов.

Към възрастните хора и екипа на дома се обърна и заместник-кметът Елина Димитрова, като подчерта, че в случая не става дума просто за подслон, а за едно голямо семейство, за което Община Плевен винаги ще полага с внимание нужните грижи.

Празникът продължи с музикален поздрав, подготвен от училището и читалището в Бохот, поздрав поднесоха ученици и читалищни колективи и от с. Тученица.

Домът за стари хора в с. Бохот е държавно делегирана дейност с доставчик Община Плевен. Капацитетът на услугата е 55 места. Към момента в дома са настанените 35 души - 19 мъже и 16 жени, за които се грижат 22 наети лица – специализиран и обслужващ персонал. Временно изпълняващ длъжността директор на дома е Зорка Димитрова.

Свалете в PDF