От 19 април може да се провеждат културни и развлекателни мероприятия при 50 % от капацитета на помещенията

1557

       Считано от днес, 19 април 2021 г., посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50 % от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена заповед.

       Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50 % от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м и носене на защитни маски за лице от участниците.

       Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50 % от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

       До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.  

       С пълния текст на Заповед № РД-01-240/16.04.2021 г. може да се запознаете в прикачения файл.

Свалете в PDF