Ясни са проектите, одобрени за финансиране във Втората сесия на раздел III от Културния календар на Община Плевен

2916

Ясни са проектите, одобрени за финансиране във Втората сесия на раздел III от Културния календар на Община Плевен

   След провелото се на 18.08.2016 г. второ заседание на Комисията за разглеждане и класиране на предложенията, подадени във  Втората сесия на раздел III от Културния календар на Община Плевен, са ясни проектите, които ще бъдат съфинансирани от страна на Общината.

    С най-много точки – 435, е оценен проектът на Регионален исторически музей – Плевен „Възрожденецът Нестор Марков и плевенските будители”. На второ място с 428 т. е проектът на Фондация „Диря” „Джаз в галерията” /Есенен Джаз Фест – Плевен 2016/. Проектът на Държавен архив „Календар на времето” събра 426 т., а този на Дружество „Краезнание” – Сборник от научна конференция „Плевен и Плевенския край – минало, традиции, духовност”, е с 313 т.

    Други пет проекта не са одобрени, защото не са преминали прага от събрани минимум 300 точки. Не се оценява проект на Ванко Найденов, тъй като е надхвърлено допустимото финансиране от 70%, реши комисията.

   Общо подадените за Втората сесия проекти са 14, но 4 от тях не са представили пълен комплект от изискуеми документи и не са допуснати до разглеждане.

    Председател на Комисията за разглеждане и класиране на предложенията е Петя Василева – общински съветник и председател на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност” към ОбС – Плевен, членове са общинските съветници Стефан Петков, Пенчо Дреновски, Диана Данова и Катя Христова, зам.-кметът Стефан Милев, началникът на отдел „Култура” в Община Плевен Стефка Григорова и още трима експерти от местната администрация. Като външни експерти са присъствали Катя Божикова – секретар на читалище „Лик” Плевен, музикантът Евлоги Илиев и художникът Валентин Асенов, председател на СБХ – Плевен.

 

Свалете в PDF