Националната ни памет оживя в 400 детски рисунки от конкурса „Освобождението”

5590

Националната ни памет оживя в 400 детски рисунки от конкурса „Освобождението”

         Деветнадесетата изложба детски рисунки от Националния конкурс „Освобождението” беше официално открита днес в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Традиционната проява е част от програмата на Община Плевен за честване на Националния празник Трети март. В конкурса се включиха с 392 рисунки ученици от I до VIII клас и деца от две детски градини от 21 града в осем области.

         Почетните гости на събитието - кметът на Община Плевен Георг Спартански и председателят на ОбС Мартин Митев, връчиха наградите на победителите в различни възрастови групи, определени от жури с председател Сашо Златанов - преподавател по изобразително изкуство.

         Георг Спартански благодари на младите участници за прекрасните рисунки, оживяващи националната ни памет за едни от най-драматичните моменти от историята ни - националноосвободителните борби и Руско-турската война, благодарение на коите днес сме свободна и независима държава.

         Петокласничката от СУ „Ив. Вазов” - Плевен, Кристина Станева стана носителка на Голямата награда „Освобождението”. Призът се печели за пети път от представител  на учебното заведение.

         Велислав Атанасчев - ученик в шести клас на СУ „Бачо Киро” - Летница, заслужи наградата на Регионалния военноисторически музей - Плевен.

         Грамота за колективно участие получиха учениците от „Св. Кл. Охридски” - Плевен, а грамота за най-малки участници извън конкурса - малчуганите от ДГ „Зорница” - Плевен.

         Първи, втори, трети и поощрителни награди бяха раздадени в двете възрастови групи - 1-4 и 5-8 клас.

         Участниците и гостите бяха поздравени с изпълнения на ансамбъл „Нашенчета” при ЦРД с ръководител Огнян Летов.

Свалете в PDF