Малка плевенчанка даде на възрастните урок по чистота

2820

Малка плевенчанка даде на възрастните урок по чистота

          Четвъртокласничката от плевенското НУИ „П. Пипков” Божидара  беше поканена от кмета Георг Спартански за примера, който даде на съгражданите ни, почиствайки заедно с майка си Даниела Дочева пространството около блока, в който живеят, в жк „Дружба”. Техните снимки ме впечатлиха и аз изказах в социалните мрежи своето възхищение от доброто възпитание на детето и резултатите от усилията на майка и дъщеря, които за часове получиха стотици харесвания, разказа Георг Спартански. Въпреки подигравките на съседи двете няма да се откажат да поддържат чистота и се надяват да намерят съмишленици.

         „Не търсехме реклама, искахме да покажем, че с малко отделено време и желание, нищо повече, можем да живеем в един по-приветлив град”, сподели от своя страна майката Даниела Дочева.

         Следващия път повикай и мен заедно да почистим, защото присмиващите се по всяка вероятност пак ще засипят района с боклуци,  обърна се Георг Спартански към Божидара, подарявайки й красив календар, рекламни материали на Община Плевен и първомартенски сувенир.   

Свалете в PDF