Георг Спартански: Да крадеш от храната на децата, е мародерство

3051

Георг Спартански: Да крадеш от храната на децата, е мародерство

  „Проверките в детските градини за нерегламентирано изнасяне на храни и други нарушения продължават и ще продължат и никой не е застрахован. Това, което се случва, е мародерство”, така коментира кметът Георг Спартански поредните проверки в детски заведения, извършени след сигнали на родители. Според тях, служители от персонала не спират да изнасят храна, предназначена за децата.

   При последната такава проверка на място, направена в края на миналата седмица, в личния багаж на две служителки в една градина са намерени бисквити, прясно мляко, кашкавал, сирене, готова смес за приготвяне на принцеси, захар, мая, два моркова. „Като адвокат, съм защитавал хората 25 години, защото всеки има право на защита. Понякога има обяснение защо крадеш – например не си ял 5 дни и нямаш какво да ядеш. Не е оправдание, но е някакво логично обяснение. Или ако ти и жена ти сте безработни и не можете да нахраните децата си. Само че това, което се случва в детските градини и ясли в Плевен, е мародерство. Тези хора са на заплата, те могат да се хранят и се хранят в самите детски заведенияq въпреки това  всеки ден с торбата изнасят и хранителни продукти. Колко стотинки струва една мая? Значи, тук се краде за „принципа”. Аз не мога да уволня тези служители на детската градина, не съм им пряк работодател, затова настойчиво ще помоля директорката да прекрати трудовите им правоотношения”, беше категоричен г-н Спартански.

   Той допълни, че детайлната проверка продължава, а на директорката ще бъде връчена покана за писмени обяснения на случая.

Свалете в PDF