Филмът „Плевен - вълни по равнината” е номиниран за награда в Международния тур филм фест във Велико Търново

2672

Филмът „Плевен - вълни по равнината” е номиниран за награда в Международния тур филм фест във Велико Търново

   Филмът „Плевен - вълни по равнината”, създаден по поръчка на Община Плевен в партньорство с Продуцентска къща Файв Стар Медиа, е номиниран да продължи съревнованието в програмата на XIII Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа” и да се състезава за награда. Тази година селекцията е направена измежду 91 филма от 18 държави, номинираните продукции ще имат свободни прожекции за широката публика. „Плевен - вълни по равнината” участва в категория „История и култура”, подкатегория „Научно-популярен и документален филм” в конкуренция с ленти от Сърбия, Армения, Малайзия. „Важна е не толкова наградата, а стъпките ни за съживяване на туристическия бранш”, коментира кметът на Община Плевен Георг Спартански.  

   Жури в състав от филмови професионалисти, академични преподаватели, представители на туристическия бизнес избира да награди най-добрите филми във всяка категория. Председател на журито на състезателните програми се избира на ротационен принцип от членовете. „На източния бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят. Темите обхващат всички видове туризъм. 

   Церемонията по награждаване на XIII Международен фестивал на туристическия филм - България ще е от 18.00 часа на 6 април 2017 г.

Свалете в PDF